“Legum “Legum servi sumus ut liberi esse possimus.” 

Η Θεοδώρα Φωτίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα. Φοίτησε στο 6ο Γενικό Λύκειο Πατρών και εισήχθη στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αποφοίτησε με εξαιρετικές συστάσεις, ενώ ειδικεύθηκε στο τομέα του Ποινικού Ουσιαστικού Δικαίου, απασχολούμενη ήδη από τα πλαίσια της άσκησης της στο πλευρό εξαίρετων Ποινικολόγων. Αποτελεί μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Αθηνών.

Ζει και δραστηριοποιείται από το 2013 στην Αθήνα και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από το 2015 ασχολείται αυτοτελώς και ενεργά με τη μαχόμενη δικηγορία, ενώ το γραφείο της δεν περιορίζεται μόνο στη δραστηριοποίηση εντός Αθηνών, αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Έχει παρακολουθήσει ειδίκευση στη Νομική Ορολογία και Μετάφραση στην Αγγλική Γλώσσα, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφορά δικαιακών συστημάτων – Ηπειρωτικού και Αγγλοσαξονικού Δικαίου. Ομιλεί δύο γλώσσες, άπταιστα την Αγγλική και πολύ καλά τη Γερμανική.

Το 2017 – 2018 διετέλεσε Νομική Σύμβουλος σε γνωστό όμιλο εταιρειών στο χώρο της εστίασης, όπου και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία ζητήματα εταιρικού δικαίου, διαφορές εταίρων, επίτευξη συμβιβασμών και οικονομικών συμφωνιών – κατοχύρωση σήματος – διακριτικού γνωρίσματος – πνευματικά δικαιώματα – εναρμόνιση εταιρειών με το Γενικό Ευρωπαικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.(GDPR). 

Eιδικά σε σχέση με τη Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, το Γραφείο μας, απασχολείται αποτελεσματικά με την εναρμόνιση της επιχείρησής σας, ειδικά όπου τηρούνται δικτυότοποι όπως ιστοσελίδες – πλατφόρμες παραγγελειοληψίας, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις διατήρησης δεδομένων όπως για παράδειγμα στα πλαίσια επίτευξης μιας σύμβασης εργασίας ή έργου.

Από την αρχή δραστηριότητας του γραφείου μας, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα του Ποινικού Δικαίου, τόσο στη Προδικασία όσο και στην επ΄’ ακροατηρίω διαδικασία, σε κακουργήματα και πλημμελήματα, με σκοπό την επίτευξη της καλύτερης δυνατής δίκαιης μάχης και προστασίας των δικαιωμάτων του εντολέα μας.

Το γραφείο μας διατηρεί συνεργασία σε όλη την Ελλάδα με συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, λογιστικά γραφεία, πολιτικούς μηχανικούς, πραγματογνώμονες, προσφέροντας ολοκληρωμένη επίλυση των πολύπλευρων υποθέσεων σας. 

Εξίσου μεγάλη εμπειρία του γραφείου μας υπάρχει στο αστικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα:

 ·     τομέα των ακινήτων, αγοραπωλησίες, δωρεές , μεταβιβάσεις , έλεγχοι τίτλων, παραστάσεις σε συμβόλαια

·      σε ζητήματα εμπραγμάτου δικαίου – διαφορές στα πλαίσια του Κτηματολογίου – δασικές εκτάσεις αγωγές – αμφισβητούμενες εκτάσεις – διεκδικούμενες εκτάσεις – ενστάσεις – διορθώσεις κλπ.)

·      ζητήματα τροχαίων ατυχημάτων (αγωγές – εξώδικη και δικαστική επίλυση διαφοράς – επίτευξη αποζημίωσης)

·      κληρονομικού δικαίου (αποδοχή κληρονομίας, αγωγές – διανομή περιουσίας , εξώδικη και δικαστική επίλυση διαφοράς , περί κλήρου αγωγές κ.α.)

·      οικογενειακού δικαίου (διαζύγιο – διατροφή – επιμέλεια / συνεπιμέλεια – επικοινωνία τέκνου – εξώδικη και δικαστική επίλυση διαφοράς)

Έχοντας πάντα γνώμονα την προστασία των εννόμων αγαθών σας, αναλαμβάνουμε την επίλυση των υποθέσεων σας, τόσο σε επίπεδο παράστασης στα δικαστήρια, όσο και σε εξωδικαστικό.

Το γραφείο μας αποβλέπει στην πλέον πιο αποτελεσματική και ουσιαστική εκπροσώπηση σας, ζυγίζοντας το συμφέρον σας, πάντα σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε υπόθεσης, προσεγγίζουμε την υπόθεση σας δυναμικά, με πρόβλεψη διατήρησης των κεκτημένων σας και για το μέλλον. 


Τι λένε για εμάς οι πελάτες μας

Γιατί να επιλέξετε το γραφείο μας για την εκπροσώπησή σας: 

M. J.

κριτική Facebook


Dedicated. – “Αφοσιωμένη”. 

Ε. Β. 

κριτική Facebook

” Επαγγελματισμός, εμπειρία, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τη κα Φωτίου.” 

Κ.Μ. 

κριτική Google


” Άριστη Επαγγελματίας και γνωρίζει σε βάθος τη δουλειά της. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα ! ”