Η Θεοδώρα Φωτίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα. Φοίτησε στο 6ο Γενικό Λύκειο Πατρών και εισήχθη στο τμήμα Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Απεφοίτησε με εξαιρετικές συστάσεις, ενώ ειδικεύθηκε στο τομέα του Ποινικού Ουσιαστικού Δικαίου, απασχολούμενη ήδη από τα πλαίσια της άσκησης της στο πλευρό εξαίρετων Ποινικολόγων.  Αποτελεί μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων Αθηνών.

Ζει και δραστηριοποιείται από το 2013 στην Αθήνα και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Από το 2015 ασχολείται αυτοτελώς και ενεργά με τη μαχόμενη δικηγορία, ενώ το γραφείο της δεν περιορίζεται μόνο στη δραστηριοποίηση εντός Αθηνών, αλλά σε όλη την Ελλάδα.  

Έχει παρακολουθήσει ειδίκευση στη Νομική Ορολογία και Μετάφραση στην Αγγλική Γλώσσα, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφορά δικαιακών συστημάτων – Ηπειρωτικού και Αγγλοσαξωνικού Δικαίου. Ομιλεί δύο γλώσσες, άπταστα την Αγγλική και πολύ καλά τη Γερμανική.

Το 2017 – 2018 διετέλεσε Νομική Σύμβουλος σε γνωστό όμιλο εταιρειών στο χώρο της εστίασης, όπου και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία ζητήματα εταιρικού δικαίου, διαφορές εταίρων, επίτευξη συμβιβασμών και οικονομικών συμφωνιών – κατοχύρωση σήματος – διακριτικού γνωρίσματος – πνευματικά δικαιώματα – εναρμόνιση εταιρειών με το Γενικό Ευρωπαικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. ( GDPR )  

Eιδικά σε σχέση με τη Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, το Γραφείο μας, απασχολείται αποτελεσματικά με την εναρμόνιση της επιχείρησής σας, ειδικά όπου τηρούνται δικτυότοποι όπως ιστοσελίδες – πλατφόρμες παραγγελειοληψίας, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις διατήρησης δεδομένων όπως για παράδειγμα στα πλαίσια επίτευξης μιας σύμβασης εργασίας ή έργου.

Από την αρχή δραστηριότητας του γραφείου, δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα του Ποινικού Δικαίου, τόσο στη Προδικασία όσο και στην επ΄ακροατηρίω διαδικασία, σε κακουργήματα και πλημμελήματα, με σκοπό την επίτευξη της καλύτερης δυνατής δίκαιης μάχης και προστασίας των δικαιωμάτων του εντολέα.

Εξίσου μεγάλη εμπειρία του γραφείου μας υπάρχει στο αστικό δίκαιο και πιο συγκεκριμένα:

  • τομέα των ακινήτων, αγοραπωλησίες, δωρεές , μεταβιβάσεις , έλεγχοι τίτλων, παραστάσεις σε συμβόλαια
  • σε ζητήματα εμπραγμάτου δικαίου – διαφορές στα πλαίσια του Κτηματολογίου – δασικές εκτάσεις ( αγωγές – αμφισβητούμενες εκτάσεις – διεκδικούμενες εκτάσεις – ενστάσεις – διορθώσεις)
  • ζητήματα τροχαίων ατυχημάτων ( αγωγές – εξώδικη και δικαστική επίλυση διαφοράς – επίτευξη αποζημίωσης )
  • κληρονομικού δικαίου ( αγωγές – διανομή περιουσίας , εξώδικη και δικαστική επίλυση διαφοράς , περί κλήρου αγωγές κ.α. )
  • οικογενειακού δικαίου ( διαζύγια – διατροφή – επικοινωνία τέκνου – εξώδικη και δικαστική επίλυση διαφοράς )

Το γραφείο μας επί της ουσίας αποβλέπει στην πλέον πιο αποτελεσματική εκπροσώπηση του εντολέα μας, ζυγίζοντας το συμφέρον του και σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπόθεσης, προσεγγίζοντας την υπόθεση του δυναμικά, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.